Úvod » Aktuality » Tiskové zprávy

Zvýšená tělesná teplota může být jedním z prvních indikátorů nemoci; ČD - Telematika nabízí bezpečný, bezkontaktní a variabilní monitoring na dálku

Společnost ČD - Telematika uvedla do života řešení pro přesný monitoring tělesné teploty lidí v rámci vymezeného prostoru. Toto zařízení založené na automatickém měření teploty pomocí termovizní kamery je vhodnou součástí preventivních opatření proti dalšímu šíření koronaviru způsobujícímu onemocnění Covid-19.

„Reagujeme na aktuální situaci a přinášíme řešení, které pomůže ochránit zdraví lidí kolem nás. Jedná se o automatické měření teploty“ říká Jan Vobora, obchodní ředitel ČD - Telematiky. „Pečlivě jsme otestovali produkty několika předních dodavatelů a vybrali řešení, které je kvalitní a zároveň cenově dostupné. Systém, může pokrývat rozsáhlejší prostory, ale lze ho využít i pro měření při průchodu turnikety. Měření probíhá rychle a je velmi přesné s dosahem do 10 metrů a možností měřit ve stejném okamžiku až 15 lidí jednou termokamerou“ dodává Jan Hlaváček, manažer odboru IoT a silniční telematiky.

Bezkontaktní monitoring tělesné teploty se uplatní především v nemocnicích, školách či na úřadech, letištích, nádražích nebo v metru. Využití však může systém nalézt i v dalších místech s vyšší koncentrací obyvatel, jako jsou obchodní či administrativní centra nebo sportoviště. Systém také dokáže inteligentně rozpoznávat obličeje, jeho součástí jsou automatizované audioalarmy a výkonný monitorovací software. Jednotlivé komponenty systému jsou dodávány renomovanými specializovanými výrobci.

Stěžejními výhodami řešení dodávaného ČD - Telematikou jsou především snadnost a rychlost instalace, bezpečné bezkontaktní měření tělesné teploty a konfigurace na míru podle potřeb zákazníka. „Proti konkurenci garantujeme našim zákazníkům velmi krátké dodací lhůty zařízení. Celé řešení nabízíme formou odprodeje nebo pronájmu“ upřesňuje Hlaváček.

23.4.2020