Úvod » Aktuality » Tiskové zprávy

Oblíbené parkoviště v centru Českých Budějovic nabídne motoristům vyšší komfort; ČD - Telematika zde nainstaluje nový informační systém

„Jedná se o velmi vytížené parkoviště v centru města, které bývá často obsazené a řidiči do něj zbytečně zajíždějí. Proto jsme přistoupili k instalaci tohoto informačního systému, který následně využijeme i v rámci realizace Dopravně informačního řídícího centra, které řidičům poskytne aktuální informace o volných parkovacích kapacitách hned při vjezdu do města“ uvádí náměstek primátora Viktor Lavička.

„Se statutárním městem České Budějovice spolupracujeme na rozvoji parkovacích systémů a služeb dlouhodobě a velmi si vážíme, že se nám podařilo vysoutěžit další zakázku v této oblasti,“ říká Jan Vobora, obchodní ředitel ČD - Telematiky.

Parkoviště Senovážné náměstí získá do konce letošního roku nový parkovací informační systém, jehož součástí jsou mimo jiné vjezdový a výjezdový senzor průjezdu vozidel. To umožní získávat aktuální informace o počtu volných míst, které budou zobrazovány na proměnných infotabulích dvou nově instalovaných dopravních značek. Prostor parkoviště bude také důkladněji monitorován dohledovými kamerami.

Hodnota zakázky je zhruba 2,5 milionu Kč a na financování se podílí i Evropská unie prostřednictvím Operačního programu Doprava. Součástí zakázky jsou také servisní služby na období příštích deseti let.

ČD - Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Provozuje vlastní druhou největší optickou síť v ČR, která je součástí klíčové infrastruktury státu. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je silniční telematika nebo oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.

5.8.2020